Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι (πηγή: newsbeast.gr)

21:12 – Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι 

Το οινοποιείο και η οικία του Αρχικηπουρού τα πρώτα που θα διασωθούν

Με στόχο να αποφευχθούν περαιτέρω φθορές, η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Αττικής (ΕΝΜΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ξεκίνησε άμεσα σωστικά έργα σε κτίρια του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Οινοποιείο και την Οικία Αρχικηπουρού, καθώς και για τη στέγη του Κοιμητηριακού Ναού της Αναστάσεως, που έχει αρχίσει η αλλαγή της. Επίσης, με τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί για τις άμεσες παρεμβάσεις, ύψους περίπου 70.000 ευρώ, προβλέπεται να γίνουν σωστικά έργα στο Δασονομείο, στο Ξυλουργείο, στο Σιδηρουργείο και στο Κτίριο Προσωπικού. Ανάλογα με τα κονδύλια, τα έργα θα επεκταθούν και σε άλλα κτίρια του ιστορικού πυρήνα.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, το σωματείο που δραστηριοποιείται για την προστασία και ανάδειξη του χώρου, με ανακοίνωσή του χαιρέτισε θερμά αυτές τις πρωτοβουλίες, αναφέροντας ότι «η πολιτεία μετά από χρόνια αδιαφορίας λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και διάσωσης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου», τονίζοντας ότι θα σταθεί ουσιαστικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. «Είναι πλέον σαφές ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ο μοναδικός από τους 10 και πλέον φορείς του δημοσίου τομέα που παράγει ουσιαστικό έργο στο πρώην Βασιλικό Κτήμα», συμπλήρωσε ο Σύλλογος, που μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι «από τη στιγμή που απομακρυνθούν τα υλικά κατάρρευσης από το κτίριο του Οινοποιείου, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου είναι έτοιμος να αναθέσει τη μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η αρχιτεκτονική μελέτη θα γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο Altera Pars με αποκλειστική χρηματοδότηση του Συλλόγου».

Δείτε το άρθρο εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s